donderdag 25 juli 2024

Pink toes PB

 Dag iedereen


De laatste maanden draaide hier bijna alles om onze katten (zie uitleg onderaan).  Zo dacht ik eraan dat ik deze kaart nog niet toonde, ik maakte ze voor Carla.

Heel simpel modelletje waarbij je de grootte gemakkelijk kan aanpassen, alleen aan denken dat ze dicht gevouwen nog in je omslag kan.  Deze kaart kan in een gewone A6 omslag, als ze dicht is wordt ze 1/3 van de breedte van je papier, de hoogte is hier 15 cm.  Ik gebruikte paars cardstock van 30 cm en rilde dit om de 5 cm, de stroken DP zijn van Craft sensations.  Als blikvanger gebruikte ik de leuke poezenstempel ‘pink toes’ van Penny Black en kleurde met Derwent chromaflow potloden, daarna volgde nog een pittig knipwerkje.  Een mooi paars papiertje van Craftlab gekozen als achtergrond en gemat op een geschulpte ovaal van Crealies.  De tekststempel komt uit de set CS1087 van Marianne design.
Om het ovaal te bevestigen heb ik dit filmpje bekeken.  Als ik een tip mag geven kan je best eerst het strookje om de hoek plakken, wel op de juiste positie, dan pas het plaatje erop.


Dicht gevouwen :

Dicht bovenaanzicht :

Een gevouwen strookje cardstock om de hoek geplakt en hierop je plaatje :

Challenges :
crafty animals challenge 85 : include an animal
cards galore 2024/07 : anything goes
Paper funday challenge 67 : anything goes
avenue 613 2024/07 : anything goes opt flowers
pink gem 2024/07/wk-14 : anything goes
penny b friends 2024/07 : anything goes
creative creases 87 : anything goes + fun fold


Nu even wat anders.  Ongeveer een maand geleden moesten we onze kater Zippo (15) laten inslapen.  Vorig jaar hebben we nog alle moeite gedaan om zijn oog te redden wat toen gelukt was maar nu was er al een tijd meer aan de hand en niet meer op te lossen.
Hoe kleiner het mandje hoe liever hij erin lag.  En als je van kattenkruid houdt kan je er maar beter middenin gaan liggen.  Het was de liefste kater die we ooit hadden.

    

Alsof dat nog niet erg genoeg was moest 4 weken later ook Inchy volgen, zij zou begin augustus 18 jaar worden.  Ik denk dat zij op het laatste een beetje doof was en/of dement en kreeg af en toe aanvalletjes.  Ze wilde altijd maar bij mij op schoot liggen, ze lag graag lekker warm maar voor de rest bleef ze haar willetje wel doordrijven.
     

We missen ze heel erg.
Het is voor het eerst in 65 jaar zonder kat, ik ben ermee opgegroeid.


Weer bedank voor je bezoekje.
Groetjes, Annie 

zaterdag 20 juli 2024

Jolly Reindeer Cheers 2

  Hallo iedereen


Vandaag is het de warmste dag van het jaar tot nu toe maar toch toon ik jullie een kerstkaart.  Bij ‘52 weeks to christmas’ hebben ze een sketch voor de (bijna afgelopen) challenge en die wilde ik wel eens uitproberen.
Papier uitgezocht en met een Crealies mal uit set CLNestXXL138 stanste ik de rode stipjes punt (wel ingekort), de rand heb ik met sneeuw aangestipt.  Het rendier is van Di’s digital design gekleurd met Derwent chromaflow potloden, de stiksteekjes cirkel (MFT) gemat op rood en deze op een sierrand (Ali) van zilver glitterkarton, de tekst (Crealies CLTS102) is ook in dat karton.  Op de muts voor het pelsje glitterlijm gedaan en nog wat extra glitters.  Bovenaan enkele dennentakjes met wat sneeuw en hierop 2 belletjes met zilveren lintje.  Tot slot nog wat bedenken voor de 5-delige versiering, ik heb doorheen de jaren wel wat spulletjes verzameld en kwam uit bij deze stipjesknoopjes.


Challenges :

52 weeks to christmas 2024/06 : zie sketch hier boven
Di’s digi challenge 2024/07 : Christmas in july
cards galore 2024/07 : anything goes
paper funday 2024/07 #67 : anything goes
daisy chain challenge 87 : Christmas in July
let’s create challenge 209 : AG + add buttons
crafty calendar 2024/07 : add a sentiment
pearly sparkles challenge 97 : Christmas in July
cardz4guyz 2024/07 : animal magic
alphabet challenge 2024/07 : Christmas in July
dragonfly dreams 2024/07 : Christmas in July
the paper shelter #605 : holiday time
pink gem 2024/06/wk-13 : anything goes
polkadoodle 2024/07/wk-28 : anything goes


Ik wil jullie bedanken om hier weer langs te komen.
Geniet van het mooie weer.
Groetjes, Annie